Kennel Flatnews

-hunder til nytte og glede-

HISTORIE

Kennel Flatnews ble startet på Oppegård i 1999. I dag holder kennelsen til i Hobøl, hvor vi har stor plass , både ute og inne.

Stein er oppvokst med hund hjemmefra, først med diverse blandingshunder så kom det en Papillon og etter hvert en Golden Retriever. Mens familien hadde disse to hundene ville han ha en egen hund, det var i 1980 og valget falt da på en Flat Coated Retriever, fra den dag har hans hjerte banket for denne stadig haleviftene rasen.  

Ingen hund ble med da Stein flyttet hjemmefra i 1985, men etter nesten 10 år med små barn og uten hund gikk turen til Bjørnar Røtvold i Askim. Fra hans kennel Lhaxy’s ble Kevin hentet hjem til Oppegård. Lite ante han vel den gang om hva dette kjøpet ville føre til av det folk rundt oss kaller ”hundegalskap”.

I 1997 ble turen lagt til Anne-Grethe og Olav Yttervold på kennel Agrebo, her ble Jago hentet hjem.

Stein var på denne tiden aktiv med Kevin i agility, lydighet og utstillingsringen og Jago fikk fort bli med på dette han også.

Da lysten kom til å være med og utvikle denne rasen videre meldte behovet seg for og skaffe seg en tispe i tillegg til hannhundene. Interessen av og prøve og skape noe ”eget” her i Norge var tilstede så øynene gikk ut av landet.

Gjennom Birgitta Backström kom han i kontakt med Peggy Miller og hennes kennel Emanon i England. Hun er en kjent dommer for Flatcoated og har dømt rasen i mange land, hun dømte i Vikingskipet i 94, Retrieverklubbens Spesialutstilling 2000 og SV-02 i Stockholm. Stein reiste til England og kjøpte Melody fra Peggy Miller i 1999.

Neste hund ble Sara og hun ble hentet i 2001 fra Birgitta Backström sin kennel Quills i Sverige. Hennes mor er også Engelskimportert og målet var at disse to tispene skulle danne stammen i oppdrett hos Kennel Flatnews i fremtiden. 

Kennelens første kull ble født hjemme på Oppegård 19. mars 2002. Det var en kombinasjon av to egne hunder, Melody og Jago, og Stein beholdt derfra en tispe selv som fikk navnet Music.

Det var også denne første kombinasjonen som ga ideen til kennelnavnet. Begge disse hundene har new i navnet sitt og rasen kalles bare for flat, om vi da også legger til at håpet var å kunne tilføre rasen noe ”nytt” har navnet fått en dobbel betydning.

Målet er å følge opp valpekullene veldig tett det første leveåret med valpetreff hvor man prøver og hjelpe med de spørsmål som måtte dukke opp.

Stein 

Det er allsidigheten som kjennetegner denne rasen og mottoet er:

Lykkelig er den flat som får lov til å jobbe! 

Ta kontakt ved interesse :-)

Kennel Flatnews © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use